Vizită la Casa Albă: Încă un succes al președintelui Iohannis

În perioada 19-20 august, președintele României, Klaus Iohannis, se va afla în vizită oficială la Washington, unde se va întâlni cu președintele SUA, Donald Trump.

Este cea de-a doua vizită a președintelui Iohannis în SUA, după cea din iunie 2017, atunci când președintele României a fost primul lider din Europa de Est care a fost primit de președintele SUA Donald Trump. Evident, pentru liderul român este un mare succes al mandatului în fruntea țării.

De amintit ar fi și faptul că, la precedenta întâlnire între cei doi lideri, președintele Donald Trump, după ce a dat asigurări privind protecția de care beneficiază România împotriva oricăror agresiuni externe, a mai punctat și faptul că SUA va susține în continuare lupta anticorupție din România: „Domnule preşedinte (Iohannis, n.n.), vreau să aplaud eforturile dvs. de a lupta împotriva corupţiei şi de a proteja statul de drept. E nevoie de a crea un mediu unde comerţul să înflorească, iar cetăţenii să prospere“.

Referitor la noua vizită oficială a lui Iohannis, comunicatul Casei Albe dă măsura acestei întâlniri la nivel înalt SUA-ROMÂNIA: „Vizita președintelui Iohannis în Statele Unite intervine în condițiile în care românii marchează 30 de ani de la căderea comunismului și 15 ani de la intrarea în NATO. Președintele Trump așteaptă cu nerăbdare să celebreze aceste importante aniversări alături de președintele Iohannis”.

Administrația prezidențială din România a transmis care ar fi temele principale ale discuțiilor de la Washington: „Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic. Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic”.

 

(Credit foto: adevărul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *