Vizita prefectului la primăriile Vălișoara, Luncoiu de Jos și Brad

 Prefectul de Hunedoara: „O localitate nu se poate dezvolta fără investiții în infrastructură și fără ca primăriile să-și întabuleze toate terenurile.”

Principalele proiecte ale administrației locale pentru acest an, pregătirea recensământului general și prevederile din bugetul pentru 2022, referitoare la investiții, au fost principalele teme ale discuțiilor pe care prefectul Călin Petru Marian le-a avut marți cu primarii localităților Vălișoara, Camelia Bedea, Luncoiu de Jos, Călin Dud și Brad, Florin Cazacu.

La întâlnirile care au avut loc la primăriile celor trei localități au participat subprefectul Lorincz Szell și viceprimarii, secretarii și responsabilii cu elaborarea proiectelor din cele trei Unități Administrativ Teritoriale.

Primarii comunelor Vălișoara și Luncoiu de Jos au depus proiecte pentru care pot fi finanțate conform prevederilor P.N.R.R. (Planul Național de Redresare și Reziliență) și ale programului guvernamental de investiții „Anghel Saligny”: alimentarea cu apă, canalizarea, reabilitarea și modernizarea drumurilor, construirea de poduri și podețe acolo unde este necesar sau reabilitarea energetică a clădirilor publice. Mai mult, în fiecare localitate sunt pregătite proiecte finanțate prin Agenția Fondului de Mediu: dotare cu microbuze școlare electrice și construirea de stații de alimentare cu energie pentru acestea.

În municipiul Brad, primarul Florin Cazacu a prezentat echipei Instituției Prefectului proiectele deja depuse pentru finanțare sau aflate în curs de derulare: asfaltare drumuri, iluminat public, sistem de supraveghere video sau serviciul public de transport urban. În municipiul Brad administrația locală intenționează să construiască o clădire nouă a Spitalului Municipal și să dea în folosință cinematograful din localitate.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, i-a asigurat pe primarii hunedoreni pe care i-a vizitat astăzi de sprijinul instituțional de care au nevoie pentru a realiza ce și-au propus pentru comunitate.

În legătură cu terenurile pe care administrația locală le-ar putea pune la dispoziția investitorilor dar și despre investițiile în infrastructură, prefectul județului consideră că: „ O localitate nu se poate dezvolta fără investiții în infrastructură și fără ca primăriile să-și întăbuleze toate terenurile.”

De asemenea, Călin Petru Marian, le-a solicitat primarilor să continue și să finalizeze la termen pregătirile pentru recensământul general al populației și locuințelor.

 

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *