Vor fi deschise încă 185 de cabinete de vaccinare cu Pfizer

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vor fi deschise încă 185 de cabinete de vaccinare cu Pfizer, iar începând de miercuri va creşte capacitatea de vaccinare pe fiecare flux, de la 60 de persoane la 90 de persoane pentru vaccinurile de la Moderna şi AstraZeneca şi la 72 pentru Pfizer.

“Din data de 13 aprilie vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer, iar din data de 20 aprilie vor fi deschise încă 41 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca de asemenea vaccin de la compania Pfizer. Începând de mâine (miercuri – n.r.) va creşte capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 60 de persoane la 90 de persoane în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Moderna, respectiv vaccin de la compania AstraZeneca, iar în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Pfizer numărul de persoane alocate pe flux creşte la 72 de persoane”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
El a explicat şi de ce autorităţile nu au optat pentru creşterea la 90 de persoane şi în cazul vaccinurilor de la Pfizer.
“Nu am optat pentru creşterea la 90 de persoane deoarece ne-am dorit ca în cursul lunii aprilie să putem deschide toate centrele cu Pfizer care au fost pregătite la nivel naţional, dacă optam pentru creşterea numărului la 90 de persoane pe flux în centrele cu Pfizer nu mai puteam deschide restul de centre şi în acest fel ne dorim să operaţionalizăm toate centrele pregătite pentru vaccinul de la Pfizer chiar dacă temporar vom aloca un număr mai mic de doze, de 72 de de persoane per flux, comparativ cu celelalte centre care vor avea un maxim de 90 de persoane pe flux. În momentul în care vom avea un număr suplimentar de doze alocate de Pfizer pentru România, cu siguranţă vom creşte această capacitate la maxim”, a mai transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *