Vreme deosebit de rece în toată ţara

Meteorologii anunţă că vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în depresiuni şi în dealuri subcarpatice din sud temperaturile vor coborî, în timpul nopţii, până la 0-3 grade, existând condiţii pentru producerea brumei. La munte, în special la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări, în special în est, sud-est şi în extremitate de sud-vest.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la aceeaşi oră

„În intervalul menţionat la munte, în general la altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă. Vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei”, a arătat sursa citată.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 60 km/h.
Joi şi vineri, vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.