Ce spun meteorologii despre evoluția vremii până la mijlocul lunii februarie

Temperaturile se vor situa peste cele obişnuite în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, conform prognozei meteorologilor pentru intervalul 22 ianuarie – 19 februarie, făcută publică marţi.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nord-estice şi în extremitatea de sud-vest a ţării.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a ţării, dar şi deficitar în regiunile extracarpatice, precum şi în cele vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul şi sud-vestul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile nordvestice, centrale, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, dar şi deficitare în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *