Weekend plin pentru jandarmii hunedoreni

Peste 50 de misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice au fost executate de jandarmii hunedoreni în perioada 26 – 27 iunie 2021.

Astfel, pe lângă efectivele implicate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din comunele Sarmizegetusa, Burjuc și Romos alături de partenerii instituționali din cadrul M.A.I. – polițiști și pompieri, aproximativ 100 de jandarmi au executat peste 50 de misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice.

Misiunile de asigurare și menținere a ordinii publice au avut loc în mediul urban și rural dar și în zona montană. În acest sens ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara au asigurat ordinea publică la manifestații cum ar fi:

  • Ceremonii dedicate Zilei Drapelului Național – organizate la Deva, Orăștie și Brad,
  • Asigurare măsuri de ordine publică la Mănăstirea Prislop
  • Asigurarea ordinii publice – manifestarea culturală Nedeea de la Vața
  • Asigurarea ordinii publice – manifestarea culturală Nedeea Băciană – loc. Băcia
  • Asigurarea ordinii publice – Ziua Aviației – loc. Aurel Vlaicu
  • Asigurarea ordinii publice – manifestarea culturală Nedee Tradițională – Lelese.

Au fost și situații în zilele de weekend în care legislația în vigoare a fost încălcată, în acest sens în perioada 26 – 27 iunie 2021 jandarmii au aplicat un număr

de 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2700 lei pentru faptele contravenționale constatate și au întocmit acte de sesizare pentru 2 infracțiuni. Aducem încă odată la cunoștiința cetățenilor pe această cale, că dorința noastră nu este de a sancționa, dar în același timp ne asigurăm ca legislația în vigoare să fie respectată.

Mulțumim tuturor celor care pe timpul desfășurării manifestărilor din spațiul public din acest sfârșit de săptămână au manifestat înțelegere față de măsurile luate de către autorități și au respectat regulile stabilite de către organizatorii evenimentelor.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.