Windows 11 a ajuns online, înainte de lansarea oficială

Microsoft nu a putut să păstreze secrete informaţiile legate de viitoarea versiune de Windows, care a ajuns să fie disponibilă pe internet, cu doar opt zile înainte de prezentarea oficială.

Un build timpuriu de Windows 11 a ajuns pe internet cu puţin timp înainte ca Microsoft să realizeze prezentarea oficială, programată pentru 24 iunie, ocazie cu care pot fi văzute şi primele capturi de ecran cu interfaţa viitorului sistem de operare.

Cele mai evidente schimbări vizuale par a fi la nivelul taskbar-ului. Pictogramele aplicaţiilor nu mai sunt aliniate de la stânga la dreapta, ci au fost mutate pe centrul barei.

Meniul Start a fost şi el simplificat şi este acum afişat pe centrul ecranului. Acesta afişează cele mai recente aplicaţii şi permite, ca şi până acum, să fixeze aplicaţiile preferate, pentru a le accesa rapid.
Pentru utilizatorii mai conservatorii, sistemul de operare va oferi opţiunea revenirii la vechea ordonare, cu pictogramele de pe taskbar şi meniul Start aliniate de la stânga la dreapta.

Mai puţin evidente, dar suficient de uşor de văzut în capturile de ecran sunt colţurile ferestrelor, care sunt, acum, uşor rotunjite.

Cu Windows 11, Microsoft readuce în actualitate şi widget-urile, la care a renunţat cu ani în urmă. Prin intermediul acestora, utilizatorii pot afişa, direct pe desktop, aunmite informaţii, precum vremea şi ştirile.

Dincolo de interfaţa grafică, care este preluată de la Windows 10X, sistem de operare la care Microsoft a renunţat, în cele din urmă, nu par să existe schimbări esenţiale la nivelul sistemului de operare.

Mia multă lumină privind noul Windows se va face pe 24 iunie, când va fi prezentat oficial.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *