Zece produse din județ sunt atestate de Ministerul Agriculturii ca produse tradiționale

Ministerul Agriculturii a publicat cel recent raportul Registrului național al produselor tradiționale (RNPT) conform ordinului nr. 724 din 29 iulie 2013 privind atestarea produselor tradiționale, cu modificările și completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a atestat aproape 720 de produse tradiționale. Registrul Național al Produselor Tradiționale (RNPT) atestate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost actualizat, la data de 7 aprilie 2022 și poate fi accesat aici: https://bit.ly/registru-produse-trad-atestate.

În județul Hunedoara sunt atestate zece produse.

Este vorba de magiun de Hațeg Predoni din satul Ostrovu Mic, comuna Râu de Mori, lașca de la Buna Romanița din Șoimuș, cârnați afumați „Săcărâmb – Țurcanu” din sat Bârsău, comuna Hărău și brânză tradițională Peșteana din Fermele ADO din comuna Densuș. În Sălaș virșlii sunt produse atestate tradițional. Virşli de Sălaşu de la Neluţa și virşli de Sălaşu de la Florin Iovănescu.

În Valea Jiului este vorba de cârnați afumați EDY-URSU, cârnați țărănești afumați EDY-URSU, brânză de oaie Burebista.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *