Zeci de expozanți la Retroparada Primăverii, la Petroșani

Pasionații mașinilor de epocă din județ și nu numai și-au dat întâlnire la Petroșani. Sâmbătă, 29 aprilie, Centrul Civic al municipiul Petroșani a devenit loc de expoziție. Peste 60 de automobile de epocă au fost atent pregătite de proprietari și expuse, spre încântarea participanților.

„Am ajuns, din nou, în Petroșani, după aproape 6 ani cu evenimentul Retroparada Primăverii. Am încercat să organizăm în mai multe localități din județ, astfel încât publicul să aibă acces cât mai ușor la evenimentele noastre. Ave peste 60 de mașini expuse”, a spus Alexandru Szekely, președintele Retromobil Club Hunedoara.

Cea mai veche mașină expusă datează din anul 1969, fiind vorba de o Dacie 1100. Cel mai rar exponat expus a fost un Jaguar din Alba Iulia.

„Avem o gamă destul de diversificată de autoturisme, atât de producție românească, cât și producție străină. Au venit și colegii din clubul Olcit. Avem Mercedesuri, Trabanturi, Golfuri. Mare majoritate a expozanților sunt din județ, dar au fost și colegi din Cluj, Alba, Reșița, Arad și Timișoara”, a mai spus Alex Szekely.

Pasiune costisitoare și piese greu de găsit

„Este o pasiune destul de costisitoare și partea cea mai puțin plăcută în pasiunea noastră este întreținerea, achiziționarea consumabilelor, a pieselor pentru întreținere și pentru restaurarea autovechiculelor. Foarte rar mai găsim piese originale. La modelele românești nu mai există piese noi și se găsesc foarte rar”, a mai spus Alex Szekely.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *