Zeci de maidanezi adunați de pe străzi în nici o lună de zile

În nici o lună de zile, zeci de maidanezi au fost adunați de pe străzile din municipiul Petroșani. Cum de ceva timp Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân a rămas fără obiect, primăriile din județ s-au văzut nevoite să se descurce pe cont propriu. Astfel, la Petroșani a fost înființat un astfel de serviciu care funcționează în subordinea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat.

”De la începutul lunii iunie, de când a demarat activitatea propriu – zisă a acestui serviciu, 27 de câini au fost strânși de pe străzi și cazați la adăpostul care funcționează în cartierul Colonie, în administrarea municipalității din Petroșani. Dintre cei 27 de câini, 4 au fost deja adoptați, iar alți 9 sunt rezervați pentru adopție”, arată municipalitatea de la Petroșani.

Au fost deja achiziționate 500 de kg de hrană specială, iar adăpostul este dotat cu tot ceea ce trebuie pentru a-și desfășura activitatea specifică în cele mai bune condiții, inclusiv cu ladă frigorifică.

Spre exemplu, alte primării au decis să încheie contracte de prestări-servicii cu societăți sau ONG-uri care se ocupă de problema câinilor fără stăpân.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *