Zilele Energiei aduc în prim-plan două proiecte despre Valea Jiului

Două proiecte care vizează Valea Jiului vor fi prezentate la conferința “Zilele Energiei”.  Este vorba de un proiect cultural și de unul economic. Ministerul Energiei organizează în zilele 29 – 30 mai, în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, conferința “Zilele Energiei (Energy Info Days) – Oportunități de finanțare și proiecte de succes”.

Pentru data de 30 mai sunt programate două sesiuni care privesc Valea Jiului. Mihai Danciu, Secretar General, Asociația Planeta Petrila  va prezenta povestea de succes “Planeta Petrila – regenerarea urbană a unei comunități post-industriale”.

Tot în data de 30 mai, Ioan Iordache de la  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice va prezenta poiectul “Valea Jiului Hidrogen Hub”.

Agenda reuniunii evenimentului va avea în centrul dezbaterilor subiecte de interes precum: valorificarea oportunităților de finanțare oferite de Programul Horizon 2020, promovarea de tehnologii inteligente și soluții inovatoare în domeniul surselor regenerabile de energie, decarbonizarea economiei printr-o abordare integrată și o tranziție energetică rapidă și durabilă.

Totodată, în cadrul Conferinței se vor prezenta prioritățile Horizon Europe, cel mai ambițios și amplu program de finanțare pentru domeniul cercetării și inovării al Uniunii Europene.

Evenimentul își propune în același timp consolidarea dialogului între reprezentanții companiilor cu privire la experiența dobândită în implementarea proiectelor, prin prezentarea unor proiecte de succes din domeniul energiei și cercetării.

La eveniment participă reprezentanți ai ministerelor energiei din statele membre, reprezentanți ai sectorului energetic românesc dar și ai institutelor de cercetare.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *