Ziua Minerului, la Petroșani

Astăzi, este Ziua Minerului. A fost zi de sărbătoare în Valea Jiului. La fel ca în fiecare an, autoritățile locale de la Petroșani au ținut să îi omagieze pe cei care și-au sacrificat viața pe altarul cărbunelui.

De-a lungul istoriei, cărbunele a însemnat viață, dar și moarte. A însemnat viață pentru toți cei care au intrat în mină, pentru toate familiile lor, și moarte pentru cei care, pentru a pune o pâine pe masă, au murit. Astăzi îi cinstim le memoria și le ținem aprinsă această flacără a vieții și a morții, această îmbinare indisolubilă a noastră, a vieții și a morții.

Cred că suntem datori, noi ce care suntem urmașii minerilor, să îi cinstim, să nu îi uităm niciodată și să ținem aprinsă această flacără a mineritului.

Încă o dată, vreau să le urez tuturor minerilor care mai sunt în activitate multă sănătate, să dea Dumnezeu să se întoarcă cu bine, de fiecare dată, din subteran să revină la suprafață, acolo unde, chiar dacă pământul ține o lume rea, sunt oameni care îi iubesc și îi apreciază”, este mesajul lui Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

La Petroșani, evenimentul dedicat Zilei Minerului s-a desfășurat într-un loc simbolic, la statuia minerului din Parcul Central Carol Schretter din localitate.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *