Ziua mondială de luptă anti HIV-SIDA, marcată la Petroșani

Ziua mondială de luptă anti HIV-SIDA, marcată la Petroșani de către voluntarii Crucii Roșii. Valea Jiului a fost una din zonele grav afectate de virusul HIV în perioada anilor 1989-1990 fiind infectați mulți copii în spital cu virusul HIV ca urmare a unui vaccin perfuzabil, primit dintr-o donație franceză.

În România, la sfârșitul anului trecut erau raportate 182 cazuri HIV/SIDA. Pentru a nu crește numărul celor infectați, autoritățile în domeniu au derulat ample campanii de informare și prevenire. Una dintre acestea a avut loc la Petroșani, unde Crucea Roșie Petroșani, Spitalul de Urgență Petroșani, în colaborare cu UNOPA (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA), au informat tinerii cum să acționeze și să se testeze. Tot în cadrul acestu eveniment s-au prezentat filme documentare, s-au pus întrebări și s-au dat răspunsuri. Au fost prezenți la acest eveniment voluntari pregătiți în acest sens, dar și psihologul clinician al Centrului HIV/SIDA din cadrul Spitalului de Urgență Petroșani, Cristina Schvarcz, la rândul său voluntar al Crucii Roșii Petroșani.

Sub denumirea ”Ești negativ? Testează-te și vei fi sigur!”, demersul de informare și educare pentru sănătate va continua și astăzi, 29 noiembrie, începând cu ora 12,00 la Primăria Petroșani.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.