Record mondial la viteza atinsă de concurenții competiției mondiale de longboard

114 km/oră este viteza atinsă de concurenții competiției mondiale de longboard pe drumul din Pasul Vâlcan. La sfârștiul săptămânii trecute, stațiunea montană Pasul Vâlcan a fost asalatată de sute de concurenți de longboard veniți din toate colțurile lumii.

Vineri, atunci când s-a dat startul competiției mondiale, edilii din Vulcan sperau ca pe acest drum să fie depășit recordul mondial de 109 km/oră să fie depășit. Așa s-a și întâmplat. Pe drumul spre Pasul Vâlcan a fost stabilit un nou record mondial, de 114 km/oră, a informat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan. Noul record de viteză înscrie drumul în categoria celui mai bun drum din lume pentru practicarea longboardului.

“Pentru comunitatea mondială a sportului extrem LongBoard, pista din Pasul Vâlcan este cea mai bună din lume. Așa au declarat cei ce s-au aliniat la startul ediției de Cupă Mondială la LongBoard. Cei 120 de sportivi din 20 de țări de pe toate continentele au reconfirmat ceea ce am declarat de la începutul proiectului de modernizare a zonei turistice Pasul Vâlcan: că despre acest loc se va vorbi la modul cel mai benefic, multă vreme. Că mitul fals al ,,telegondolei care nu duce nicăieri,, va fi dat uitării, odată cu deschiderea perspectivelor de atragere de turiști, sportivi și investitori către această zonă. Acest proiect trebuie continuat”, spune Gheorhe Ile, primarul municipiului Vulcan. 

Impresiile sportivilor veniți din toate colțurile lumii la această ediție de Cupă Mondială la Long Board, culese pe traseul dintre telegondolă – sosire – și pista de concurs, fac din aceasta cea mai: RAPIDĂ, PROVOCATOARE, COMPLEXĂ pistă din lume …cu consum mare de adrenalină și cu avantaje multiple pentru sportivii care doresc să practice acest sport nu doar la nivel competițional.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *