1300 de lei pentru ”verificarea” robinetelor la domiciliu

Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic de către o hunedoreancă despre faptul că vecina sa, în vârstă de 83 de ani, a fost victimă a unei infracţiuni de înșelăciune.

Echipa operativă a stabilit că, în data de 18.12.2018, în jurul orei 11:30, două persoane necunoscute s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate, din municipiul Hunedoara, și, sub pretextul că sunt reprezentanţi ai furnizorului de apă, i-au „verificat” acesteia robinetele din baie, solicitându-i o sumă de bani.  Persoana vătămată le-a dat celor doi bărbaţi 1.304 lei, după care aceștia au plecat de la fața locului, fără să elibereze chitanță sau factură pentru „serviciul” prestat.

În urma sesizării, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi a luării măsurilor legale faţă de aceştia.

 

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă:

Înainte de a permite accesul în locuință unor persoane necunoscute, solicitați întotdeauna CARTEA DE IDENTITATE și LEGITIMAȚIA DE SERVICIU.

Fiți circumspecți la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacă nu l-ați solicitat în prealabil sau dacă nu a fost anunțat din timp de administratorul de bloc/șeful de scară.

Solicitați întotdeauna, PE LOC, o chitanță/factură pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu. Refuzul sau sustragerea persoanei de a vă furniza o chitanță în schimbul banilor primiți, să vă dea certitudinea că puteţi fi victimă a unui infracţiuni de înşelăciune.

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *