Deva: Un băiat pe bicicletă a fost acroșat pe trecerea de pietoni

Un băiat de 12 ani din Deva, a încercat să traverseze o trecere de pietoni pe bicicletă și a fost acroșat de un șofer de 52 de ani. Evenimentul s-a produs sâmbătă, în cartierul Gojdu din Deva

„În data de 27.06.2020, ora 14:48, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, un minor de 12 ani, din municipiul Deva, a condus bicicleta pe strada Mărăști din municipiul Deva, la intersecția cu Aleea Crizantemelor angajându-se în traversarea Aleii Crizantemelor, pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată regulamentar pe bicicletă, fiind surprins și accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 52 ani din municipiul Deva, care circula pe Aleea Crizantemelor din direcția str. Duiliu Zamfirescu spre strada Mărăști.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a minorului, conducătorului auto fiindu-i recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, potrivit comunicatului trimis de IPJ Hunedoara.

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *