15 ani de înfrățire între Petroșani – Ponte nelle Alpi

15 ani s-au scurs de la momentul în care autoritățile locale de la Petroșani au semnat protocolul de înfrățire cu localitatea Ponte nelle Alpi din Italia. Anul acesta, s-au împlinit și 10 ani de la înființarea Casei Pollicino din Petroșani de către cei din regiunea italiană. Astfel, la ceas aniversar, primarul din zona Belluno, s-a aflat la Petroșani.

“Pentru noi, ca și comunitate, înseamnă foarte mult înfrățirea aceasta. Pentru Pollicino, prin ceea ce au făcut de-a lungul acestor 10 ani a reușit, împreună cu noi, să aducă cel mai important lucru, și anume, zâmbetul pe buzele acestor copii speciali și pe buzele părinților. Noi am învățat foarte multe de la ei în domeniul protecției sociale și a grijii față de acești copii care sunt speciali, dar sunt ai noștri”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Ponte nelle Alpi este un oraş italian ce numără în jur de 8.500 locuitori. Oraşul face parte din provincia Belluno din regiunea Veneto, aflându-se la o distanţă de 80 km de Veneţia.Prin legăturile create între cele două oraşe, în anul 2002, ia fiinţă, la Petroşani, „Asociaţia Comitato Pollicino – un surâs pentru copiii din România” al cărei obiectiv principal, încă de la început, a fost construirea unui edificiu care să găzduiască copiii cu probleme speciale.

“Semnificația pe care parteneriatul nostru a avut-o de-a lungul anilor a fost aceea de a crede, de a continua și de a-i ajuta pe copii și familiie lor pentru a avea o viață normală pentru a crește. Obiectul nostru este de a continua pe această cale și de avea grijă de cât mai mulți copii care se află în nevoie”, a spus Enrico de Bona, viceprimarul orașului Ponte nelle Alpi.

În august 2005 au început, efectiv, lucrările la Casa Pollicino, iar peste doi ani au început lucrările de instalaţii şi finisaje care au fost efectuate în special prin contribuţia grupurilor de voluntari din zona Belluno. Casa Pollicino reprezintă şi astăzi o rază de speranţă atât pentru copiii cu probleme speciale cât şi pentru părinţii acestora, aici fiind mereu întâmpinaţi de surâsul personalului, care, în practicarea meseriei, îmbină profesionalismul cu blândeţea, oferindu-le copiilor ce le trec pragul,un mediu liniştit, în care să se poată dezvolta.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *