20 de milioane de euro au schimbat aspectul municipiului Petroșani

13 ani și peste 20 de milioane de euro. Acesta este bilanțul administrației locale de la Petroșani până la momentul de față. Banii europeni au schimbat vizibil aspectul municipiului Petroșani. S-au modernizat drumurile, centrul civic a căpătat o altă față, s-a modernizat zona de Brădet și s-au realizat multe alte lucrări. Este bilanțul făcut de Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, care spune că se lucrează și la alte proiecte pentru a atrage bani europeni.

La Petroșani, începând cu anul 2007 și până în prezent s-au atras peste 20 de milioane de euro. S-au făcut investiții în infrastructura rutieră, centrul civic, muzeu, anveloparea blocurilor, modernizarea ambulatoriului și dotarea cu aparatură, școli, dotare școli, izolare termică. O serie întreagă de lucrări care au fost făcute de-a lungul timpului în municipiul Petroșani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În plus, la Petroșani se pregătesc și proiectele pentru viitorul exercițiu financiar.

Vom accesa și în viitor, iar acum pregătim următoarele proiecte pentru exercițiul financiar 2021-2027. Aici sunt mai multe linii de finanțare, pe POR, dar crearea ITI, un alt avantaj pentru Valea Jiului și acest fond, Just Transition Fund care este dedicat zonelor miniere carbonifere din Europa unde sunt bani alocați special pentru aceste zone, din care face parte și Valea Jiului. Mai sunt și alte fonduri europene, EU invest care acordă anumite sume de bani pentru afacerile private, dar și pentru administrațiile publice. Sunt mai multe linii pe finanțare pe care le vom putea accesa în exercițiul financiar următor”, a mai spus sursa citată.

Autoritățile publice locale pot accesa bani europeni pe diferite axe de finanțare, atât pentru modernizarea infrastructurii rutiere, școlare, medicale cât și pentru instruirea funcționarilor publici. La Petroșani, prioritară a fost modernizarea localității, iar rezultatele sunt vizibile.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *