24 de primării din județ, sancționate de Garda de Mediu

24 de primării din județul Hunedoara au fost sancționate de Garda de Mediu. Neregulile constatate se referă la salubrizarea localităților. Începând cu data de 04.03.2019, Garda Națională de Mediu a desfășurat o amplă acțiune de control privind verificarea stării de salubrizare a localităților și a căilor de comunicație, precum și îndeplinirea obligației, care revine fiecărui UAT, de a transmite declarația anuală privind Fondul pentru Mediu.

“În cadrul acestui tematic, până la 30 iunie 2019, Comisariatul Județean Hunedoara al GNM a efectuat verificări la toate cele 69 Unități Administrativ Teritoriale situate pe raza județului Hunedoara. În timpul verificărilor, au fost aplicate 5 amenzi contravenționale, în valoare totală de 105.000 lei, pentru existența depozitelor ilegale de deșeuri. Totodată, pentru netransmiterea în termenul legal, respectiv până la data de 25 ianuarie 2019, a declarației privind obligația de plată către Administrația Fondului pentru Mediu, au fost sancționate, cu amendă contravențională, 24 Unități Administrativ Teritoriale, valoarea totală a amenzilor fiind de 65.000 lei”, arată Garda Națională de Mediu.

Mai toate localitățile din județul Hunedoara se confruntă cu o criză a gunoaielor. Depozite ilegale de deșeuri sunt în municipiul Vulcan și orașul Uricani. Teoretic, cele două nu mai funcționează, însă nici nu au fost închise.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.