259 de hunedoreni sunt infectați cu virusul HIV

259 de hunedoreni sunt infectați cu virusul HIV. Cei mai mulți dintre aceștia sunt în Valea Jiului. La nivelul județului Hunedoara, din statisticile realizate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, reiese faptul că în evidența instituției sunt 259 de hunedoreni infectați cu virusului HIV.

Potrivit statisticilor, la Deva sunt 50 de persoane, în Hunedoara 25, iar la nivelul municipiului Petroșani numărul persoanelor infectate este de 184.

„În România trăiesc aproape 16.000 de persoane infectate cu HIV și, numai în primele 6 luni ale acestui an au fost diagnosticate 315 persoane. În primul rând, societatea ar trebui să nu mai stigmatizeze aceste persoane. Multe suferă mai mult din cauza discriminării decât a infecției în sine, ceea ce este foarte trist. A-ți cunoaște statutul HIV este primul pas spre tratament, prevenire și acces la servicii de suport. Datorită progreselor privind medicamentele anti HIV, dacă virusul este descoperit suficient de devreme, nu va avea aproape niciun impact asupra vieții zilnice, poți avea o stare de sănătate bună și poți deveni nedetectabil, prevenind astfel transmiterea virusului”, a declarat Cristian Tănase, președinte Asociația NEOS

Până la sfârșitul lunii septembrie, în județul Hunedoara  au fost diagnosticate cu virusul HIV 12 cazuri noi la persoane cu vârsta de peste 14 ani, și un caz sub 14 ani.. Testarea HIV în România este gratuită, dacă se solicită testul HIV la Direcția de Sănătate Publică din fiecare județ.

Conform datelor de la nivelul Compartimentului de Monitorizare al Infecţiei HIV/SIDA de la nivelul INBI Matei Balş, în România trăiau la 30 iunie 2019 un număr de 15. 999 persoane infectate cu HIV, iar în primele 6 luni ale anului s-au diagnosticat cu HIV/SIDA un număr de 315 persoane.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.