Minerii de la Închideri nu mai vor la Complex

Minerii de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului nu mai vor să fie angajați la Complexul Energetic Hunedoara. Dintre cei peste 50 de oameni de la mina Paroșeni care ar fi urmat să fie angajați la Complexul Energetic Hunedoara numai 7 au subscris acestei inițiative. Ceilalți vor pleca în pensie și cu sume compesatorii. 

Am discutat cu domnul administrator, și în funcție de calcule, cei 60 de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, urmează să discutăm, dacă este posibil, dacă oamenii mai vor, să fie angajați de Complexul Energetic Hunedoara. Din 50 de oameni de la mina Paroșeni și-au exprimat dorința de a lucra la mina Livezeni doar 7. Toată lumea se întreba ce se va întâmpla cu Ordonanța 36, care și-a încetat aplicabilitatea la 31 decembrie 2018. A venit noul Guvern, a promulgat Ordonanța 69, lumea va merge pe Ordonanța 69 și nu știu câți mai sunt doritori de la SNIM să vină spre CEH. Cei care au 43 de ani sunt sigur că nu o să mai vină. Un miner de 43 de ani câștigă până la 3500 de lei, dacă face și posturi suplimentare poate să ajungă la 4000 de lei”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

La sfârșitul lunii octombrie, peste 100 de mineri de la minele Paroșeni și Uricani din cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului au protestat din cauza unor incertitudini privind viitorul lor.

Cei peste 100 de mineri de la Societatea Naţională de Închideri Mine din Valea Jiului, s-au blocat în subteran afirmând că au aflat că nu vor mai fi preluaţi de Complexul Energetic Hunedoara, după ce vor finalize închiderea minelor de la Paroşeni şi Uricani. Protestatarii au solicitat, la acel moment, prelungirea Ordonanţei 36, care le garanta plăţi compensatorii şi vechime în muncă pentru doi ani de zile, pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest interval de timp, precum şi angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pentru cei care nu se pot pensiona încă.numai că între timp, Guvernul a emis Ordonanța 69 care prevede acordarea unor salarii compensatorii și vechime în muncă celor care părăsesc sistemul.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *