27 de mașini au fost puse pe butuci într-o singură noapte

În acestă zi,  în urma unei acțiuni organizate de poliţiştii petroşăneni a fost identificat autorul a mai multor infracțiuni de distrugeri auto, din noaptea de 03/04/11.2018. Este vorba de un tânăr de 20 de ani  din municipiul Petroșani care a comis 27 de acte materiale de distrugere a anvelopelor unor autoturisme parcate pe străzile Avram Iancu, Aleea Poporului şi Aleea Florilor, din municipiul Petroşani.

În acest caz, ancheta polițiștilor a fost îngreunată de faptul că tânărul acţionat la adăpostul întunericului, într-un interval foarte scurt şi fără un motiv aparent. Fiind însă audiat, acesta şi-a recunoscut faptele şi a pus totul pe seama consumului de alcool.

Faptele au făcut obiectul unor dosare penale al căror prejudiciu total a fost  estimat la 10.000 lei (recuperat în totalitate).

În cauză, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, tânărul fiind cercetat în stare de libertate (până în prezent, 24 de persoane vătămate s-au împăcat cu acesta, ca urmare a achitării prejudiciului de către familia tânărului).

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate.

Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia.

Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată Poliţia; sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului.

 

 

 Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *