3000 de kilometri de trasee cicloturistice

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a elaborat și finalizat ghidul solicitantului pentru proiectele finanțate prin Componenta 11 – Turism și cultură a Planului Național de Redresare și Reziliență.

Bugetul total alocat acestei componente este de 247,5 milioane de euro pentru implementarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creșterii accesibilității zonelor turistice. Aceasta presupune amenajarea traseelor pe digurile de protecție la inundație ale cursurilor de apă, în zonele forestiere, în zonele protejate, pe drumurile publice cu trafic redus, pe amplasamentele căilor ferate dezafectate etc., valorificând în mod durabil elementele de patrimoniu și peisaj natural și cultural.

”Este ultimul apel de proiecte pentru programele derulate din PNRR de Ministerul Dezvoltării, iar aceste investiții vor contribui la asigurarea unei rețele de trasee cicloturistice la nivel național și european”, a declarat Cseke Attila ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Principalii beneficiari ai acestei investiții sunt unitățile administrativ-teritoriale, instituțiile publice și autoritățile administrației publice centrale, instituțiile de interes public, unitățile de cult sau organizațiile neguvernamentale. Proiectele pot fi depuse în parteneriat sau individual de către beneficiarii reprezentați de autorități ale administrației publice centrale. Conform prevederilor legale, proiectul de act normativ este în transparență decizională pe site-ul ministerului.

Începând cu data de 29 noiembrie 2022, MDLPA va pune la dispoziția potențialilor beneficiari aplicația electronică www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, iar depunerea proiectelor se va putea face începând cu data de 5 decembrie 2022.

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *