3000 de lei, cea mai mică amendă pentru aruncarea deșeurilor în Parcul Național Retezat

Turiștii care sunt suprinși că aruncă mizeriile la voia întâmplării în Parcul Național Retezat riscă o amendă usturătoare. Cea mai mică amendă pornește de la suma de 3000 de lei. Reprezentanții Parcului Național Retezat fac apel pentru păstrarea curățeniei în zonă.

Ne dorim ca împreună să păstrăm Parcul Național Retezat așa cum l-am găsit, cu minim impact uman, atât pentru siguranța noastră, cât și pentru siguranța locuitorilor permanenți din Retezat. (…) Dacă observați că un turist scapă din rucsac gunoaie pe traseu, atrageți-le atenția că amenzile încep de la minimum 3000 de lei”, informează reprezentanții Parcului Național Retezat.

În plus, reprezentanții Parcului Național Retezat susțin că majoritatea locurilor unde e permisă camparea sunt situate în fond forestier, astfel că aprinderea focului în fond forestier este interzisă, dar aceeaşi regulă se aplică şi în afara acestuia, la o distanță mai mică de 30 m de liziera pădurii. Din cauza vântului și favorizat de secetă, focul de tabără poate scăpa de sub control, ducând la grave incendii de pădure. Fiind o zonă greu accesibilă, mașina pompierilor nu poate ajunge să stingă incendiul. Poate fi pusă în pericol chiar și viața turiștilor.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *