305 mineri își vor pierde locurile de muncă

Sute de mineri din Valea Jiului își vor pierde locurile de muncă până la finalul acestui an. Bugetul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului a fost aprobat în ședință de Guvern, iar documentul prevede concedieri colective. Elaborarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 pentru Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului – S.A., operator economic ce desfășoară în principal activități în domeniul energetic, s-a efectuat avându-se în vedere mai multe aspecte.

Bugetul propus este unul echilibrat, fără profit. Ca atare, volumul total al cheltuielilor este echivalent veniturilor; nivelul cheltuielilor de natură salarială ce a fost fundamentat având în vedere prevederile art. 62 din Legea nr. 50/2019 a bugetului de stat pe anul 2019 şi care prezintă o reducere cu 14,73%, față de nivelul aprobat al anului 2018, ca urmare a diminuării numărului mediu de salariaţi pentru anul 2019.

Numărul de personal prognozat pentru finele anului 2019 va fi de 82 persoane rezultând în principal  din disponibilizarea colectivă a unui număr de 305 persoane în anul 2019.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.