325 de milioane de euro pentru mai puțin de 10 km de autostradă

Șase oferte au rămas pe listă scurtă pentru bucata lipsă din autostrada A1. Lotul cuprins între Lugoj-Deva este considerată a fi cea mai scumpă bucată de autostrada din România. Aproape 325 de milioane de euro valorează lucrările pentru segmentul lipsă de nici 10 km de pe Lugoj – Deva.

La termenul limită din 10 mai, pentru cei sub 10 km din Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva, intre Margina şi Holdea, s-au înscris nu mai puţin de 9 firme şi asocieri, din Grecia, Turcia, Spania, Italia şi România. După prima rundă de evaluări, din cele 9 oferte au fost selectate 6 care s-au precalificat, iar acestea ar putea fi anunţate chiar în această săptămână, conform CNAIR.

Conform planului CNAIR, un câştigător al licitaţiei pentru segmentul lipsă din Autostrada Lugoj – Deva trebuie anunţat cel târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor când, după termenul de depunere a contestaţiilor şi rezolvarea eventualelor plângeri, se va putea semna şi contractul cu constructorul.

Valoarea estimată a contractului este de 1.363.135.841,00 Lei fără TVA. Traseul are o lungime de 9.13 km, din care 2,13 km de tunel.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *