4 tone de pepeni furaţi într-o clipă

O olteancă care vinde lubeniţă în Piaţa Centrală din Deva s-a trezit că i-au dispărut banii adunaţi, la tarabă, în câteva săptămâni. Femeia a reuşit să facă rost de imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă şi acum oferă recompensă de 500 de lei celui care îl va recunoaşte pe bărbatul care i-a furat banii.

Hoţul i-a şterpelit poşeta şi a fugit cu ea. Pe imaginile suprinse de una dintre camerele de supraveghere de la Deva Mall se vede un bărbat de peste 60 de ani care ajunge lângă intrare, deschide poşeta, scoate banii, îi pune într-o plasă şi aruncă poşeta pe jos. Când şi-a dat seama că i-a dispărut poşeta cu banii, femeia a început să plângă.

„De 15 ani vin cu lubeniţă pe piaţa din Deva şi nu am păţit aşa ceva. Am lăsat poşeta destul de aproape de mine, în spatele grămezii de pepeni, un loc unde tot intru ca să aleg lubeniţă. Cred că nu am fost atentă câteva secunde şi m-am trezit că poşeta nu mai este”, povesteşte Carmen Sârbu. Este din vestitul Dăbuleni şi, cum stă în gazdă, s-a gândit să-şi ţină câştigurile aproape de ea, tocmai pentru a nu rămâne fără ele.

Un devean a observat poşeta aruncată la intrarea mall-ului de lângă piaţă şi a dus-o la Poliţia Locală Deva.

„A venit cineva şi ne-a adus o poşetă, mai erau ceva acte cu ajutorul cărora am identificat păgubaşul. Ne-am dus în piaţă şi am îndreptat-o pe femeie către Poliţia municipiului Deva să depună plângere. Menţionez că în poşetă nu mai era nici o sumă de bani”, explică Teodor Bălan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva.

Oferă recompensă

În poşetă erau 8.000 de lei, banii strânşi pe vânzarea a patru tone de lubeniţă, bani cu care familia Sârbu trebuia să-şi plătească inclusiv ratele la bancă. Olteanca nu s-a gândit o clipă că, în doar câteva secunde, va rămâne fără banii adunaţi cu atâta trudă pe câmp, în arşiţă, de întreaga familie.

Ceilalţi producători din piaţa Devei sunt revoltaţi. Mulţi au fost la rândul lor victime ale hoţilor, unii chiar şi-au instalat propriile camere de supraveghere. Oamenii spun că nu e drept ca ei să muncească, să-şi plătească taxele şi hoţii să trăiască frumuşel tot din munca lor.

„Ştiu ce a păţit doamna Carmen şi e strigător la cer. Numai noi ştim cum muncim de la începutul primăverii, pe câmp, apoi în arşiţa asta să cultivăm pepenii şi un nemernic ne fură munca într-o secundă! Nu e drept”, spune Florentina Geamănu din Dolj.

Chiar dacă a depus plângere la poliţie, olteanca rămasă fără bani vrea ca hoţul să fie prins cât mai rapid. Oferă 500 de lei celui care îl recunoaşte pe bărbatul din imaginile de pe camerele de supraveghere.

„Eu le-am spus poliţiştilor câţi bani am pierdut, am fost la doamna de la mall care mi-a dat imaginile unde se vede hoţul. Nu vreau să-l lasă să scape cu banii noştri. Ofer bani celui care îl recunoaşte pe cel care mi-a luat banii”, spune Carmen Sârbu. Poliţia a deschis în acest caz dosar de cercetare pentru furt: „Poliţiştii depun eforturi pentru a identifica autorul furtului din piaţă. În cauză este deschis dosar de cercetare pentru furt, spune Laura Năstase, purtător de cuvânt al  IPJ Hunedoara.

Oamenii legii le recomandă tuturor persoanelor să nu poarte sume mari de bani asupra lor şi să aibă grijă la lucrurile personale, mai ales în locurile aglomerate.

Laura OANĂ

Un comentariu la „4 tone de pepeni furaţi într-o clipă

  • 5 august 2017 la 21:16
    Permalink

    cand ai rate la banca inseamna ca poti avea si un cont si un card sa-ti pui incasarile acolo. In anul de gratie 2017 inca lumea tine banii la “ciorap” si apoi plang ca au patit asa ceva, mai ales cand nu a fost prima victima a hotilor

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *