400 de absolvenți în an aniversar

Aproape 400 de absolvenți ai Universității din Petroșani au finalizat cursurile. Este generația care termină studiile într-un an aniversar important. Instituția de învățământ superior din Valea Jiului a ajuns 70 de ani de existență. Absolvenții Facultății de Științe au fost îndemnați să își dezvolte propriile afaceri.

“Este o onoare pentru mine, ca acum când sărbătorim 70 de ani de învățământ superior la Petroșani, sărbătorim șI 25 de ani de la înființarea Facultății de Științe. Este promoția sfertului de veac, o promoție care onoarează Facultatea de Științe. Am căutat să vă transmitem nu numai cunoștințe temeinice și solide, ci să formăm și caractere, să învățați tot ceea ce înseamnă personalitate, exemplu, mod de comportament. Acestea vă definesc. Studenția este unică, în această perioadă ați închegat prietenii, relații, ați reușit să vă maturizați. Ceea ce ați acumulat în anii de studiu înseamnă ideea de a putea să vă faceți firmele dumneavoastră, înseamnă un curaj mai mare de a vă lua în mâini propriile destine în ceea ce privește activitatea viitoare”, a spus prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a ajuns la promoția cu numărul 70.

“Avem plăcerea ca aceste promoții să fie cele aniversării a 70 de ani de învățământ superior la Petroșani, promoții care vor duce, în continuare, faima școlii noastre, atât în activitatea de producție, cât și în cea de învățământ și de cercetare pe care o vor desfăsura. Sigur, o parte dintre ei, cei mai buni, vor rămâne aici la masterat și doctorat, iar alții vor căuta să își facă specializări complementare în așa fel încât să poată avea un bagaj mai larg de cunoștințe, care să le folosească pe viitor”, a mai transmis sursa citată.

Pentru absolvenții Facultății de Mine, cea mai longevivă specializare a Universității din Petroșani, provocările profesionale se întrevăd peste granițele țării, în contextul în care în România mineritul este în continuă restrângere.

“Ne aflăm, astăzi, într-un punct de răscruce, și anume finalizarea celor 4 ani de studii, și tranziția spre viața profesională. În continuare, cunoștințele și abilitățile pe care le-ațI dobândit pe parcursul celor patru ani de studii de licență, vor trebui validate de o piață a muncii din ce în ce mai exigentă și mai dinamică. Am încredere că veți reuși, deoarece ați fost îndrumați de un colectiv de cadre didactice competente care și-au asumat responsabilitatea pentru nivelul înalt de pregătire profesională”, a spus Conf.univ.dr.ec. Codruța Dura, prorector al Universității din Petroșani.

Cursurile s-au încheiat, iar acum emoțiile se mută în zona examenelor. După susținerea exemenelor de licență, absolvenții pornesc pe un nou drum al vieții, pe drumul profesiei.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.