5 zile „Pierdut în Pădure”

A 8-a ediție a taberei de cercetași “Pierdut în Pădure” s-a desfășurat săptămâna trecută în zona Săcărâmb-Geoagiu, zeci de cercetași fiind înscriși în competiție. Tabăra a fost organizată de Organizația Națională Cercetașii României, Centrul Local Deva, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Direcția Județeană de Sport și Tineret Hunedoara, și a reunit cercetași din toată țara care sunt gata oricând să răspundă acestei provocări.

Timp de 5 zile, participanții și-au testat limitele, atât fizice, cât și psihice, în încercarea de a parcurge 80 de kilometri și de a îndeplini diversele probe de supraviețuire, orientare, construcții, aprinderea focului prin metode neconvenționale, prim-ajutor și multe altele. Însă nu totul se rezumă doar la competiție – tabăra de supraviețuire le-a oferit participanților și multe oportunități educaționale. Aceștia au avut ocazia să învețe diferite tehnici de supraviețuire, de orientare cu ajutorul hărții și busolei, dar, mai mult decât atât, aceștia au învățat cât de importante sunt cooperarea, comunicarea și spiritul de echipă pentru a răspunde cu succes unei astfel de provocări.

După o săptămână petrecută în natură, participanții s-au dovedit a fi supraviețuitori și sperăm că s-au întors acasă nu doar cu noi abilități și cunoștințe, dar și cu noi prietenii frumoase și amintiri de neuitat. Cei mai buni participanți au fost premiați cu echipament montan, util pentru următoarele lor expediții.

Având în vedere că la finalul taberei toți s-au declarat a fi nerăbdători să revină, fiind dornici să învețe mai multe lucruri și să își depășească noi limite, considerăm că scopul nostru a fost atins, reușind să le oferim o experiență în care nu doar să se distreze, dar și să își dezvolte abilități ce le vor fi utile mai ales în situații de supraviețuire. Astfel, suntem pregătiți pentru cea de-a noua ediție, ce vine cu noi probe, provocări și cunoștințe de pus în aplicare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.