Primari în căutarea unor investitori

Investitorii sunt cei care lipsesc în Valea Jiului. Ce puțin doi primari din Valea Jiului pleacă în Germania în căutare de investitori. Este vorba de Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, și Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Cei doi vor participa în Germania la cel mai mare târg de investiții și proiecte imobiliare.

“Scopul participării la cea de-a XXI-a ediție a Târgului Internațional pentru investiții și proiecte imobiliare “Expo Real 2018”, în standul României, este atragerea de investitori străini în Valea Jiului, astfel că printr-o colaborare a ADEH – instituție publică de interes județean, creată pentru a contribui prin mijloace specifice la dezvoltarea durabilă a județului Hunedoara, se va prezenta potențialul zonei pentru deschiderea unei afaceri: suprafețe disponibile în cadrul parcurilor industriale, clădiri închiriabile, posibilități de investiții în turism, în agricultură, forța de muncă”,  arată Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

În cadrul evenimentului Expo Real 2018 organizat în perioada 08-10 octombrie 2018, în Munchen, Germania, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – Deutsch – Rumanische Industrie – Und Handelskammer AHK, va pune la dispoziție co-expozanților standul României, care are o suprafață totală de 78 mp, fiind conceput pentru 12 companii/instituții participante cu masă individuală și 6 parteneri logo.

“Printre prioritățile autorităților publice locale din Valea Jiului se numără atragerea investitorilor externi, care pot substitui reducerea numărului de locuri de muncă cauzată de închiderea minelor. Orașele și municipiile din acest areal beneficiază de suprafețe sporite disponibilizate pentru investții ca urmare a restrângerii activităților de extracție și producție, cu avantajul accesului la infrastructura de interes major. Expo Real este un târg internațional pentru proprietăți și investiții, care are loc o dată pe an în sptațiile expoziționale de la Messe Munchen. În calitate de cel mai mare tâg B2B pentru industria din Europa, târgul reprezintă o rețea de lucru orientată spre afaceri pentru proiecte interprofesionale și transnaționale, investiții și finanțare. Expozanții și vizitatorii includ dezvoltatori de proiecte și manageri de proiect, investitori și finanțatori, consultanți și agenți, arhitecți și planificatori, manageri imobiliari corporatiste, manageri de expansiune și regiuni și orașe economice. Târgul acționează ca o platformă de comunicare și informare a industriei. Reprezentanții de renume internațional informează despre ultimele tendințe, inovații și perspective ale piețelor imobiliare, invesitții și finanțe. Acesta este motivul pentru care participarea la Expo Real este un fapt benefic din toate punctele de vedere pentru Valea Jiului în general și pentru orașul Petrila  în special”, mai arată edilul.

Scopul participării la cea de-a XXI-a ediție a Târgului Internațional pentru Investiții și Proiecte Imobiliare Expo Real 2018 în standul României este atragerea de investitori străini în Valea Jiului, creată pentru a contribui prin mijloace specifice la dezvoltarea teritorială durabilă a județului Hunedoara, cu unitățile administrative din această zonă, ocazie cu care se va prezenta potențialul zonei pentru deschiderea unor afaceri.

 

Monika BACIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *