53 de sancțiuni au fost aplicate de inspectorii de muncă hunedoreni

Încă o săptămână, încă o nouă serie de controale ale inspectorilor de muncă din cadrul I.T.M. Hunedoara. Inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara au aplicat 53 de sancțiuni. De precizat este faptul că în cadrul ultimelor verificări nu au fost identificate persoane care lucrau fără forme legale.

”Numărul controalelor din săptămâna 27 iulie-02  august 2020 a fost de 93, din care 62 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi 31 în domeniul relaţiilor de muncă. Numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 53 sancţiuni astfel: 45 în domeniul SSM şi 8 în domeniul relaţiilor de muncă. Din totalul acestora 47 au fost de avertismente ( 39 SSM şi 8 RM) şi 6 amenzi în sumă totală de 16.000 lei.     Au fost depistate 89 deficienţe (43 în domeniul relaţiilor de muncă şi 46 în domeniul SSM) pentru care s-au lăsat măsuri şi termene  de realizare”, arată ITM Hunedoara.

Printre deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă cel mai frecvent s-a constatat transmiterea cu întârziere a noilor contracte în aplicaţia ReviSal, neacordarea repausului săptămânal sau deficienţe în organizarea timpului de muncă.

”În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă persistă încă deficienţe legate de acordarea echipamentului individual de protecţie, lipsa instruirii salariaţilor cu privire la riscurile biologice în contextul pandemiei,nerevizuirea planului propriu de protecţie ţinând cont de riscurile de infecţie cu noul coronavirus”, mai arată ITM Hunedoara.

În ultima săptămână s-au înregistrat alte 11 sesizări care se referă în principal la munca fără forme legale, neplata orelor suplimentare lucrate sau neacordarea drepturilor salariale, a şomajului tehnic sau a echipamentului individual de protecţie.

 

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *