Autoritatea Europeană a Muncii va fi condusă de un diplomat român

Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales la conducerea Autorităţii Europene a Muncii. El va ocupa funcția de director executiv al Autorității, a anunțat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe.

Pentru această funcție au mai candidat reprezentanți ai Spaniei, Finlandei și Poloniei.

Diplomatul Cosmin Boiangiu ocupa, din anul 2016, funcția de adjunct al Reprezentanţei României la UE. Anterior, între anii 2021 și 2016, el a fost ambasador în Slovenia.

„Victoria domnului Boiangiu arată că în ziua de azi orice cetățean român poate avea acces la orice funcție de conducere la nivel european dacă este competent și serios. Această funcție nu este nu este doar o victorie pentru diplomația română, ci este și o victorie pentru toți cetățenii români care lucrează în străinătate, în statele membre ale Uniunii Europene”, a scris pe pagina sa de facebook eurodeputatul Siegfreid Mureșan.

Autoritatea Europeană a Muncii a fost înființată în primăvara anului trecut pentru a sprijini mobilitatea forței de muncă în cadrul Uniunii Europene. Practic, această autoritate se va ocupa de libera circulație și detașarea lucrătorilor, de coordonarea sistemelor de securitate socială și de legislația specifică din sectorul transportului rutier.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *