Adrian David – PNL: “Luptăm pentru hunedoreni!”

În ședința de luni, 3 Februarie 2020, Consiliul Județean Hunedoara urmează să facă alocări financiare pentru UAT-urile din Județul Hunedoara, în sumă totală de 27,4 milioane de lei, stabilită de Guvern, bani care urmează a fi folosiţi de primăriile din judeţul Hunedoara, după nevoi, fie pentru cheltuieli curente, cofinanțări pentru programele pe fonduri europene, programe de dezvoltare, etc.

Ceea ce urmează să facă majoritatea PSD din CJ Hunedoara, prin aceste transferuri, este o profundă nedreptate ce are la bază lipsa transparenței și criterii samavolnice, profund nedemocratice, de alocare a respectivelor sume.

Astfel, localități cu suprafețe, populație și problematică similare primesc sume revoltător de nedrept împărţite, alocate in funcție de carnetul de partid al primarului. Dacă primarul este membru PSD, el primește de pâna la 11 ori (!)  mai mulți bani decât colegul primar liberal. O nedreptate strigătoare la cer! O bătaie de joc la adresa cetăţenilor judeţului Hunedoara!

Municipiul Deva, reședință de județ, primește de la PSD suma de 0 lei (zero!).

Cel mai important oraș al județului nostru se vrea a fi lăsat in beznă de către cârmuitorii roșii. La fel și Petroşani, care primește la fel de mulți bani ca o aşezare cu câteva sute de suflete. Comunele conduse de liberali abia dacă primesc câțiva bănuți, in schimb PSD îi îndestulează pe primarii fideli, cu bani frumoși pentru campania electorală.

Așadar, PSD face ce știe cel mai bine să facă: după ce a rostogolit informația falsă că Guvernul PNL nu alocă bani suficienți Consiliului Județean Hunedoara, după ce a primit de la același Guvern PNL nu mai puțin de 27,4 milioane, față de numai 11,8 milioane de lei alocate de Guvernul PSD in anul 2019 – aşadar MAI MULT DECÂT DUBLU!,  acum majoritatea PSD din CJ Hunedoara vrea să dispună după bunul plac de acești bani, fără a ține cont de nevoile oamenilor.

Nu, Consiliul Județean Hunedoara nu lovește astfel în primarii PNL, Consiliul Judeţean PSD Hunedoara lovește în cei 33%  dintre hunedorenii care locuiesc în unități administrative conduse de primari PNL, cărora intenționează să le aloce doar 13% din suma primită de la Guvern! Aceasta este prețuirea pe care conducerea PSD-istă a CJ Hunedoara o arată hunedorenilor!

Partidul Național Liberal, prin consilierii județeni, va depune un amendament (pe care îl anexăm), la această Hotărâre de Consiliu Judeţean, care are în vedere sume corecte și echilibrate, fără discrepanțe între localitățile cu un număr relativ asemănător de locuitori, pentru că locuitorii Județului Hunedoara merită același tratament, indiferent din ce partid fac parte primarii care îi conduc, așa cum am demonstrat în perioada în care am fost președintele Consiliului judetean Hunedoara.

Dacă acest amendament nu va trece la vot, Partidul Național Liberal va ataca respectiva Hotărâre de Consiliu în Contencios Administrativ.

Luptăm până la capăt  pentru hunedoreni!

 

Adrian Nicolae DAVID

PRIM-VICEPREȘEDINTE AL PNL HUNEDOARA

 

Lista alocărilor financiare pentru UAT-urile din Județul Hunedoara, conform proiectului de hotărâre a Consiliului Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *