Revolta primarului liberal Tiberiu Iacob – Ridzi împotriva PSD

Luni, 3 februarie 2020, de la ora 13.00, va avea loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Hunedoara în care urmează să fie votate două proiecte de hotărâre prin care se împart banii administrațiilor locale:

1. Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 27.316,00 mii lei reprezentând Fond la dispoziția Consiliului județean pe anul 2020 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare și estimări pentru anii 2021-2023 din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată și cotele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale; Inițiator: Președintele Consiliului Județean Hunedoara

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea repartizării pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile județene și comunale alocate județului Hunedoara pe anul 2020 și estimările pentru anii 2021 – 2023; Inițiator: Președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Din suma alocată județului Hunedoara de 27.316.000 lei, cei mai mulți bani sunt prevăzuți pentru administrațiile locale conduse de primarii PSD. Conform declarațiilor făcute de primarul municipiului Petroșani, administrațiilor PNL din județ le-a fost repartizat aproximativ 13% din suma totală, deși populația din administrațiile PNL din județ reprezintă 40% din populația județului. Pentru Petroșani, suma prevăzută este de 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi), mai puțin decât pentru orașe mai mici și chiar decât pentru unele comune. Acești bani, vin de la Guvern, din impozitul pe venit, cota de 6% care revine Consiliilor Județene.

”Este inadmisibil, este rușinos. Îi cer public președintelui Consiliului Județean să pună la dispoziția noastră criteriile care au stat la baza acestor alocări. Mi se pare lipsit de bun simț modul în care s-au împărit banii, în condițiile în care Petroșaniul primește 300.000 de lei și peste 20 de comune primesc 400, 500 sau 600.000 de lei, la o populație de câteva sute de oameni. Și celelalte orașe din Valea Jiului primesc între 12 miliarde și 16 miliarde, Aninoasa primește 10 miliarde, este foarte bine că primesc acești bani, mă bucur că li se vor da acești bani, însă Petroșaniului să-i dai 3 miliarde… Asta e până la urmă modul în care înțelege CJ Hunedoara să îi respete pe cetățenii municipiului Petroșani și toate declarațiile de-a lungul timpului, că îi interesează Valea Jiului și Petroșaniului, prin această alocare practic se dărâmă.

Acum cred că înțelegem foarte bine cât de greu a fost în ultimii 4 ani, când Petroșaniul a primit sume mult mai mici decât alte localități. Cer public președintelui CJ Hunedoara să ne arate criteriile care au stat la baza acestei împărțiri. Acești bani vin de al Guvernul României, vin din impozitul pe venit, cota de 6% care revine Consiliilor Judeene și este împărțită politic de către consiliul județean”, a  declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

2 comentarii la „Revolta primarului liberal Tiberiu Iacob – Ridzi împotriva PSD

 • 31 ianuarie 2020 la 19:29
  Permalink

  Cei din PSD ,jigodii au fost de cand ia facut mama lor.Bobora un imputit.

  Răspunde
 • 1 februarie 2020 la 0:02
  Permalink

  Timp de 30 de ani majoritate au votat PSD si o mare parte votează zici ca sunt injectati,păcat Valea arată asa cum ati votat. Ar fi interesant ce le transmiteți copiilor cand va vor întreba ce ati facut voi pentru comunitate, veti răspunde dragul meu eu am votat PSD ca ne place sărăcia jegul ,minciuna ,mizeria si prostia. Dupa cum spune Marin Sorescu ” Nu i păcat sa te naști prost ,păcat e sa mori prost. Asa ca dragi cetățenii votați PSD si vom fi si noi ca Timișoara,Arad s.a ne dezvoltăm cu o conditie dupa 1000 de ani asa ca votați trandafirul si tractorul ca asta va definește. Sper sa va treziți si ca bunul Dumnezeu sa va dea minte.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.