Au sunat la Poliția Locală pentru a li se aduce o sticlă cu suc

Au sunat la Poliția Locală pentru a li se aduce o sticlă cu suc. Sunt situații cu care se confruntă polițiștii locali din Petroșani, după ce o serie de persoane se află în izolare, din cauza răspândirii COVID-19.

Având în vedere hotărârea Consiliului Local pentru Situații de Urgență s-a hotărât ca Direcția de Asistență Socială pentru persoanele care nu se pot susține și care nu își pot procura alimentele de minimă necesitate, la sediul nostrum funcționează un dispecerat unde noi primim solicitările pe care mai departe le trimitem către DLAS Petroșani. Împreună ne deplasăm la domiciliul persoanelor care ne solicită, dar doar după ce Direcția de Asistență Socială analizează cerere, să le distribuim hrană conform hotărârii Consiliului Local pentru Situații de Urgență. Înainte de a merge la aceste persoane noi îi contactăm telefonic și le precizăm faptul că vom merge, iar alimentele le vom pune la ușă. Pentru a nu exista anumite confuzii fac un apel către cetățeni, pentru că sunt mulți care au crezut că dacă stau acasă primăria trebuie să le și ducă de mâncare. Nu este un lucru adevărat. Alimentele se asigură doar persoanelor care nu au un venit, care nu au rude, vecini sau prieteni care să le asigure minimul necesar. Au existat cazuri când am fost apelați cu ignoranță, anumite persoana sunând să ne spună să le aducem o sticlă de suc. Noi avem în vedere persoanele care nu se pot susține. Am încercat să mergem pe încredere și să nu fim puși pe drum doar pentru aceste lucruri, aceste persoane pot fi sancționate la Legea 61/91”, a declarat Nicolae Stăncioi Șef Serviciu Poliția Locală Petroșani.

Polițiștii locali de la Petroșani sunt pregătiți să intervină, în funcție de măsurile care se impun a fi luate ca urmare a decretării stării de urgență la nivel național. Odată cu decretării stării de urgență, polițiștii locali au trecut în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Municipiul Petroșani este un focar de coronavirus, aici fiind confirmate mai multe cazuri până la ora actuală.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *