GUVERNUL CÎȚU SE ȚINE DE CUVÂNT: Angajații CEH și-au primit, astăzi, banii pentru drepturile restante

Astăzi, 26 februarie 2021, angajații Complexului Energetic Hunedoara au primit sumele corespunzătoare contravalorii tichetelor de masa (10 luni) și ale decontului de transport (9 luni).

Potrivit directorului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Hunedoara, Octavian Băgescu, ordinele de plată au fost întocmite de angajații agenției și trimise ieri către trezorerie, astfel că astăzi banii au intrat în conturile beneficiarilor.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, care a promis liderilor sindicali și ortacilor din Valea Jiului că, până în data de 26 februarie, vor fi plătite drepturile bănești restante, spune că mulțumește ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, și ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru rezolvarea în timp foarte scurt a solicitărilor salariale ale minerilor și energeticienilor hunedoreni.

Astfel, au fost respectate toate acordurile semnate cu reprezentanții minerilor.

Plata drepturilor angajaților CEH a fost efectuată conform H.G. 51 din 24.02.2021 și a unei dispoziții semnată de ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Suma totală plătită de Guvernul României este de 9,540 milioane lei, pentru 3995 angajați ai complexului energetic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *