Casa de Cultură a Studenților cerută de municipalitatea de la Petroșani

Un imobil aflat într-o stare avansată de degradare este solicitat pentru a fi preluat de municipalitatea de la Petroșani. Este vorba de Casa Studenților, o clădire a cărei construcție nu a fost finalizată niciodată. Consiliul Local al municipiului Petroșani a adoptat în cursul acestei săptămâni proiectul de hotărâre privind solicitarea transmiterii imobilului din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Petroșani.

Municipalitatea de la Petroșani vrea să transforme clădirea într-un mall de servicii. Mai exact, dacă municipalitatea va primi clădirea, după reabilitarea acesteia, aici vor fi mutate serviciile de taxe și impozite, serviciul de pașapoarte, de evidență a persoanei, de asigurări de sănătate, poliția locală.

Ultimele lucrări la casa studențească au fost realizate în anul 2005.

„După cum se știe, serviciile publice din aparatul de specialitate nu sunt cantonate toate în sediul Primăriei Municipiului Petroșani. Credem că reunirea acestor servicii în cadrul unui mall de servicii sociale va aduce un plus de eficiență serviciului oferit cetățenilor noștri, care vor economisi timp și vor putea să își rezolve prompt problemele”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Conform planului inițial, clădirea urmă sa dispună de o sală de spectacole cu 485 de locuri, o discotecă, un restaurant, 12 garsoniere pentru invitați, săli de repetiție pentru formațiile artistice, precum și numeroase alte anexe. A rămas cu pereții. Ar mai fi nevoie de zeci de milioane de lei noi pentru finalizarea ei. Primarul Petroșaniului spune că pentru continuarea lucrărilor va fi depus un proiect la Compania Națională de Investiții.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *