Mandatul directorului general al CEH a fost prelungit

Mandatul directorului general al Complexului Energetic Hunedoara a fost prelungit. Ministerul Economiei a decis prelungirea mandatului lui Samuel Dioane cu încă o lună de zile. Samuel Dioane, directorul Complexului Energetic Hunedoara, a făcut un bilanț al celor mai importante realizări ale sale. A preluat mandatul cu planuri mari, însă situația financiară a societății nu au permis aplicarea acestora. Există însă două realizări majore cu care directorul general al CEH se mândrește. Este vorba de prelungirea activității la minele Lupeni și Lonea, dar și angajarea unor persoane în sistemul minier.

“La momentul acceptării funcției m-am gândit la două aspecte foarte importante. Primul a fost o mină aflată pe un program de închidere și intrată pe nepregătite pe un program de închidere în 2016 printr-o discuție la ceas de seară. Am venit cu gânduri clare să demonstrez ca specialist și este clar că un om care lucrează de 24 de ani în mină și care vede o mină de la a la z și începe de la muncitor necalificat și ajunge până la funcția de director general  și ca salvator din 2001, știu cam cu ce se mănâncă mineritul. Am știut că siguranța abatajelor și a zăcământului și a oamenilor care lucrează acolo trebuie pusă pe primul plan. Alături de cei din Complexul Energetic care o parte din ei sunt buni specialiști dar ei veneau doar cu partea teoretică. Am cerut mai multe păreri, iar după aceea am mers la Ministerul Energiei unde mi-au spus că s-ar putea să am dreptate sau nu. A venit un studiu de la INSEMEX care a certificat ceea ce am spus eu, dar Uniunea Europeană a cerut alt studiu care a fost la fel și ne-au dat între patru și șase ani. Acest lucru eu îl consider o realizare pentru că la cele două exploatări de la Lupeni și Lonea, oamenii să nu aibă surprize după închiderea minelor și ecologizare. Ca o altă realizare am fost convins că personalul nu este suficient și am făcut un număr de angajări. O parte sunt cei care au plecat cu Ordonanța 97, care au fost specialiști, și o parte din ei oameni tineri”,  a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Samuel Dioane a fost numit director general al Complexului Energetic Hunedoara în data de 4 iunie 2018. Acesta a activat în domeniul minier din anul 2001, atunci când a devenit salvator minier la mina Lonea. Samuel Dioane este absolvent al Universității din Petroșani, Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică. Tot la instituția de învățământ superior din Valea Jiului, acesta a urmat și cursurile de masterat în domeniul Managementul resurselor umane.

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.