A treia tranşă de vaccin împotriva COVID-19 a ajuns în țară

Cea de-a treia tranşă de vaccin împotriva COVID-19, de 150.150 de doze, a ajuns în ţară, miercuri, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Aceste doze sunt distribuite centrelor regionale. Din a doua tranşă de vaccinuri, sosită în România la 29 decembrie (de 140.400 doze), s-au distribuit până în prezent 80.935 de doze.

„Astăzi, 6 ianuarie, a sosit în România a treia tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, cele 150.150 de doze fiind distribuite astfel:

– Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 39.975 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 26.325 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 20.475 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 20.475 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 13.650 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 17.550 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 11.700 doze.

Conform sursei citate, din cea de-a doua tranşă de vaccinuri, sosită în România la 29 decembrie (de 140.400 doze), s-au distribuit 80.935 doze, din care miercuri 13.925 doze, către direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, după cum urmează: DSPM Bucureşti, DSP Alba, DSP Arad, DSP Argeş, DSP Botoşani, DSP Bihor, DSP Caraş-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna; DSP Galaţi; DSP Ilfov; DSP Sălaj; DSP Suceava, DSP Timiş, DSP Vâlcea.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în cea de-a doua tranşă, cât şi în cea de-a treia tranşă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfăşoară, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat”, a arătat CNCAV.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *