Roxana Mărăcineanu, înotătoarea de origine română stabilită în Franța, a fost numită ministru al Sporturilor în Guvernul francez

Campioana mondială la 200 metri spate din 1998 şi vicecampioana olimpică din 2000, Roxana Mărăcineanu, născută în 1975 la Bucureşti, a fost numită, marţi, ministru al Sporturilor în Guvernul francez, în locul Laurei Flessel.

Roxana Mărăcineanu s-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti şi a emigrat în Franţa în 1984. În 1998, la Perth, Roxana Mărăcineanu a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit tilul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la JO de la Sydney, fiind întrecută de Diana Mocanu.

Din 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la posturi TV şi a îmbrăţişat şi o carieră politică, fiind consilier regional în Île de France (regiunea Parisului). Ea este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger.

Mărăcineanu o înlocuieşte pe Laura Flessel, fosta campioană la scrimă, care a demisionat tot marţi.

Flessel era ministru în guvernul lui Édouard Philippe din 17 mai 2017.

Laura Flessel este dublă campioană olimpică şi de şase ori campioană mondială, ea având în palmares şi un titlu european.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *