Abonații de la termoficare îngheață. Primarul cere demisii

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, cere demisia lui Doru Vișan, actualmente director al Termocentralei Paroșeni, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, și a lui Samuel Dioane, director general al Complexului Energetic Hunedoara. Faptul că abonații sistemului centralizat de termoficare din Petroșani îngheață lângă calorifere, l-a determinat pe primar să ia atitudine. Temperaturile au scăzut la -10 grade pe timpul nopții, iar circa 2000 de abonați nu au căldură. Complexul Energetic Hunedoara nu furnizează agent termic.

O altă problemă este și faptul că societatea de termoficare din Petroșani a intrat în faliment. Însă, CEH-ul ar fi putut prelua distribuția agentului termic, dar nu a făcut-o, invocând tot felul de motive.

” Vreau să cer demisia, public, a domnului Dioane și a lui Vișan. Motivul pentru care le cer această demisie este neasigurarea agentului termic la Petroșani, și la Vulcan, așa cum CEH-ul asigură agentul termic la Deva. Eu nu am nimic cu populația din Deva, dar vreau să fie căldură și la Petroșani, și la Vulcan, la cei care sunt branșați la sistemul centralizat, exact în aceleași condiții pe care CEH-ul le desfășoară la Deva. Nu înțeleg de ce această dublă măsură, adică la Deva, CEH-ul poate să facă distribuția locală a agentului termic, iar la Petroșani nu, cu atât mai mult cu cât Mintia funcționează cu cărbunele din Valea Jiului. Nu e niciun populism, e doar o chestiune de bun simț, iar cinismul celor de la termocentrala Paroșeni a atins niște cote inimaginabile. Ieri am primit un telefon de la o doamnă din Petroșani care a sunat la termocentrala Paroșeni să întrebe de ce nu este căldură, iar domnul Vișan, probabil, a spus că Primăria Petroșani nu vrea să dea căldură. Eu vreau să îi aduc aminte domnului specialist Vișan că am primit anul acesta, cam în fiecare lună, câte o adresă, cum ei nu pot să facă distribuția agentului termic în Petroșani. Ceea ce pot la Deva, la Petroșani nu se poate. Aceste adrese sunt semnate de domnul Dioane”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Edilul petroșănean susține că CEH-ul ar fi putut furniza agent termic și abonaților din Petroșani, în exact aceleași condiții ca la Deva. De altfel, primarul îl acuză pe Vișan de faptul că încasează salarii mari, iar productivitatea la termocentrală este minimă, asta în timp ce abonații sistemului centralizat de termoficare îngheață în case.

„Domnul Vișan ar trebui să ne spună de ce ei, care sunt mari specialiști în termoenergetică și de neînlocuit, nu furnizează agent termic exact în condițiile în care se furnizează la Deva. Ar trebui să mai răspundă la o întrebare domnul Vișan, dacă nu îi este rușine să încaseze în fiecare lună zeci de mii de lei salariu de la termocentrala Paroșeni și stau degeaba. Produc curent o zi sau două pe lună”, a mai spus sursa citată.

Serviciul de termoficare în sistem centralizat din municipiul Petroșani a rămas neconcesionat. Complexul Energetic Hunedoara a pus condiții de neacceptat și dincolo de limita legii. Primăria Petroșani a anulat procedura.

„Au făcut tot posibilul, ca atunci când am scos la licitație delegarea gestiunii, ca ei să fie descalificați. Prin tot felul de întrebări și tot felul de poziții neconforme cu legea astfel încât noi să îi declarăm descalificați. Această minciună pe care ei o propagă, de peste un an de zile, cum că ei sunt deschiși, vor da căldură, e o minciună. Îl mai întreb pe domnul Vișan care sunt stocurile pe care le au și cât timp ar putea să asigure căldura. Aceste minciuni trebuie să înceteze și politica pe care o face domnul VIșan este dezastruoasă pentru oameni și întotdeauna a încercat să găsească vinovații în altă parte. Și această ordonanță cu cei de la Închideri, 10 luni de zile a stat în sertar pe la București unde dumnealui era responsabil, a trebuit să vină Guvernul PNL să rezolve în două zile.

Le cer demisia acestor mari specialiști în energie”, a mai precizat Tiberiu Iacob Ridzi.

În aceste condiții, abonații sistemului de termoficare din Petroșani rămân în frig.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.