Abonații sistemului de termoficare sfătuiți să aibă o alternativă de încălzire

Abonații sistemului de termoficare sunt sfătuiți să aibă o alternativă de încălzire. Incertitudinea încă planează asupra termoficării din Petroșani. Luna noiembrie este la o săptămână distanță, iar abonații sistemului centralizat de termoficare din Petroșani încă nu știu dacă vor beneficia sau nu de agent termic. Situația a fost dezbătută și la nivel de Prefectură, însă lucrurile nu par a se mișca într-o direcție favotabilă. Edilii din Petroșani speră ca odată instalat noul Guvern, să existe discuții cu ministrul de resort pe această temă. În plus, edilul le recomandă abonaților sistemului centralizat de termoficare să aibă în vedere și o sursă alternativă de încălzire.

”Din păcate nu mai am informații (despre distribuția agentului termic – n.r.) și tot din păcate nu prea mai am cu cine sta de vorbă. Așeptăm o nouă conducere a Ministerului să vedem ce se va întâmpla în continuare. Eu am spus de fiecare dată celor care mai sunt branșați la sistemul centralizat să aibă o măsură alternativă pentru a nu rămâne în frig în această iarnă. Noi mergem în continuare și insistăm ca CEH să dea căldură. Sunt sigurii care ar putea să furnizeze în această iarnă acest serviciu, singurii care pot și au capacitatea să facă acest lucru. Termoficarea Petroșani nu mai poate să distribuie agentul termic livrat de CEH, fiind în procedură de faliment”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Primarul din Petroșani susține că oficialii Complexului Energetic Hunedoara invocă motive netemeinice pentru care susțin că nu pot furniza agent termic.

”Din păcate, cei de la Complex, spun din păcate acest lucru, au căutat mai mult motive să nu dea căldură decât să dea, în condițiile în care această furnizare de agent termic este avantajoasă în primul rând pentru ei. Vorbim despre cogenerare și ei primesc niște bani în plus pentru acest serviciu, pe de o parte, iar pe de altă parte furnizarea agentului termic în sistem centralizat este un atu pentru Complex pentru a-și putea continua activitatea. Dar, din păcate suntem la stadiul la care Consiliul de Administrație al CEH nu a luat decizia de a distribui agentul termic în Petroșani acum 3 săptămâni. Noi am făcut această solicitare la Prefectură, Prefectura a dat acea hotărâre prin care există premisele unei situații de urgență și urma să stabilim pașii de urmat, însă CEH a venit tot timpul cu aceste motive prin care ei spun că nu pot. Eu nu înțeleg cum la Deva se poate și la Petroani nu se poate”, a precizat Tiberiu Iacob – Ridzi.

La Petroșani mai sunt branșate în jur de 1500 de aparatamente din care iarna trecută s-a furnizat și s-a facturat energie termică la aproximativ 700 de apartamente și în jur de 150 de agenți economici.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.