Accesul prefectului, INTERZIS în propria instituție! Jurnaliștii, BLOCAȚI de jandarmi (video)

Directorul general al companiei Deva Gold S.A., Nicolae Stanca, nu a fost primit la audieri, deși ancheta parlamentară vizează chiar activitatea companiei pe care acesta o conduce

O subcomisie a Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Corupției și Petiții se află, astăzi, în județul Hunedoara. În urma unei sesizări a organizației Mining Watch, comisia cercetează activitatea firmei Deva Gold, în perimetrul minier Certej. Au fost două runde de audieri. Prima la Primăria Certej, unde timp de două ore a fost audiat primarul Petru Cîmpian. S-a prezentat și directorul general al companiei miniere Deva Gold, Nicolae Stanca, dar i s-a refuzat prezența la lucrările comisiei.

În jurul orei 12:30, membrii comisiei au ajuns la Prefectura județului Hunedoara, unde au început audierile directorului executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara, Georgeta Barabaș. Deși aceasta a solicitat în scris ca audierea ei să fie publică, accesul presei a fost interzis.

Mai mult, chiar prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, a fost dat afară de la dezbaterile din cadrul comisiei, deși audierile, repetăm, se desfășoară în clădirea Prefecturii.

Un episod tensionat a avut loc între jandarmi și ziariștii hunedoreni, care au insistat să ia câteva imagini din debutul audierilor comisiei.

 

vezi și: Declarații INTEGRALE. Nicolae Stanca, managerul Deva Gold: ”Acordul de mediu este valid și legal” (video)

vezi și: Petru Cîmpian, primarul comunei Certeju de Sus, despre audierile comisiei parlamentare (video)

vezi și: Declarații INTEGRALE. Iancu Caracotă, senator PNL: ” Există suspiciuni asupra modului în care s-au luat aprobările și acordurile de mediu” (video)

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *