Recomandări de prevenirea accidentelor cauzate de șoferii tineri (18-25 ani)

„100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”

Lipsa de experiență a tinerilor conducători auto în combinație cu teribilismul specific vârstei, pot conduce la accidente rutiere grave, cu victime omenești. Pe drumurile publice singura diferență dintre un șofer bun și unul prost este experiența, atenția și responsabilitatea. Deoarece tinerii nu au o experiență suficientă, atenția lor trebuie să fie foarte mare, iar simțul răspunderii dezvoltat.

 Recomandări:    

Dacă sunteți însoțit de prieteni, nu cedați îndemnurilor de a conduce cu viteze mari sau de a efectua depășiri riscante. Purtați întotdeauna centura de siguranță și rămâneți vigilent la manevrele celorlalți participanții la trafic. Nu conduceți cu muzica dată la volum maxim, pentru că trebuie să auziți semnalele sonore ale celorlalți conducători auto.

Nu vă lansați în depășiri la limită sau riscante, care implică pătrunderea pe contrasens, deoarece în caz de accident, acestea sunt de cele mai multe ori cu impact frontal și cu urmări deosebit de grave. În primul an după obținerea permisului de conducere, aplicați pe parbriz și lunetă însemnul de ”începător”, rulați în afara localităților cu o viteză mai mică cu 20 de km/oră față de viteza legală și circulați cu precauție în apropierea trecerilor de pietoni.

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *