Accidentul de pe DN 7, din judeţul Argeş, a fost provocat de fostul ministru Daniel Chiţoiu

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a afirmat, vineri, că accidentul de pe DN 7, produs ieri în judeţul Argeş, în care fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost rănit, a fost provocat chiar de el. ”Nu se ştie din ce motiv a părăsit maşina ministrului banda pe care circula, sunt mai multe ipoteze”, a precizat Surugiu.

”Cercetarea la faţa locului s-a terminat încă de ieri şi s-a stabilit cu certitudine că maşina condusă de ministru a părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina care circula regulamentar, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacţie sau poate nu a avut nici unde să tragă dreapta pentru a evita coliziunea”, a declarat, vineri, la Digi 24, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu.

Acesta a explicat că, deocamdată, nu se cunoaşte motivul pentru care maşina a intrat pe sensul opus.

”Nu se ştie din ce motiv a părăsit maşina ministrului banda pe care circla, sunt mai multe ipoteze, probabil că în câteva zile vom afla ce s-a întâmpla

Acesta a explicat că Daniel Chiţoiu este internat la Spitalul Floreasca, dar că în două-trei zile va putea fi externat şi va fi audiat.

”Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş desfăşoară cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs, urmând ca mecanismul şi cauzele producerii evenimentului rutier să fie stabilite în urma expertizelor. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 192 şi 196 din Codul Penal”, a transmis IPJ Argeş.

Joi, un accident grav s-a produs pe DN 7, în judeţul Argeş. Un bărbat de 82 de ani a murit pe loc şi trei persoane au fost rănite, între care fostul ministru Daniel Chiţoiu. Ulterior, o femeie de 73 de ani a murit la spital.

IPJ Argeş, despre accident

IPJ Argeş a transmis, vineri, precizări cu privire la acidentul petrecut pe raza comunei Cotmeana, satul Zamfireşti, în a doua zi de Cărciun, în care a fost implicat Daniel Chiţoiu.

”La acest moment se desfăşoară cercetări «in rem» (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”, a transmis IPJ Argeş.

Sursa citată a precizat că ”în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice”.

”O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei”, au mai precizat poliţiştii.

Aceştia au menţionat şi, că pe durata cercetării, singurul aspect relevant este participarea celor implicaţi la eveniment, nu şi calitatea acestora.

”Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, au mai transmis poliţiştii din Argeş.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.