Acreditări noi la Universitatea din Petroșani

Anul 2023 vine cu noi provocări pentru instituția de învățământ superior de la Petroșani. Astfel se încearcă acreditarea mai multor specializări care sunt în momentul de față atractive pe piața muncii. Despre toate aceste noutăți ne vorbește rectorul Universității din Petroșani, Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai.

„Începem un nou an calendaristic în care în prima fază ne dorim să acredităm două specializări pe care deja le-a propus spre acreditare. Una dintre acestea este deja trimisă la ARACIS, iar cealaltă acum urmează să fie trimisă pentru că mai trebuie să obținem un acord de la cei care se ocupă de denumirea specializărilor. Prima este un master în limba engleză despre Consum și Producție Responsabil și cea de a doua specializare care este tot de master reprezintă resurse regenerabile și baterii. Aceste specializări sunt la mare căutare, una dintre acestea se află și în cadrul consorțiului EURECA PRO. În afară de aceste două acreditări, mai discutăm cu colegii ca pe lângă cele care deja sunt acreditate, să mai reacredităm anul pregătitor de limba română, pentru că a fost acreditat provizoriu pe doar trei ani. Mai sunt unele mai vechi pe care nu le-am putut acredita în perioada pandemiei de COVID-19. Este vorba despre specializarea de inginerie medicală iar în acest moment mai discutăm și despre o specializare la colegiul nonuniversitar, o specializare care să atragă și elevele care au terminat liceul dar nu au luat diploma de bacalaureat pentru că până în prezent cele două specializări existente atrag mai mult elevii, nu elevele. La specializarea de producție și consum responsabil vor veni mulți studenți din celelalte universități din cadrul consorțiului iar de la noi vor merge studenți acolo. Pentru cealaltă specializare sunt sigur că vom găsi atractivitate pentru că deja au început să se deschidă fabrici de baterii în România. În ceea ce privește specializarea de inginerie medicală este o lipsă acută de forță de muncă pe piață”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.

În momentul de față Universitatea din Petroșani are zeci de specializări atractive pe piața muncii atât din țară cât și de peste hotare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *