Acte false și prejudiciu de 2,5 milioane de lei în dosarul în care Alin Simota a fost trimis în judecată

Fostul om de afaceri din municipiul Petroșani, Alin Simota a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Potrivit rechizitoriului, acesta ar fi folosit acte false pentru a obține un contract de lucrări de la Ministerul Dezvoltării. Contractul viza modernizarea Ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva.

În același dosar a fost trimisă în judecată și Natalia Mariana Panduru, administrator de drept și Alin Simota, administrator de fapt ai unei societăți comerciale, pentru complicitate la comiterea infracțiunii de folosire de documente false care a avut ca urmare obținerea pe nedrept de fonduri europene în forma participației improprii.

”În cursul anului 2009, între Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței, în calitate de autoritate de management și Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile pentru implementarea proiectului intitulat „Ambulatoriu integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva – modernizarea și echiparea cu aparatură de specialitate”. Pentru realizarea lucrărilor, CJ Hunedoara a organizat, în cursul aceluiași an, o licitație publică pentru atribuirea contractului de executare a lucrărilor și de furnizare a produselor respective, fiind declarată câștigătoare societatea administrată de inculpații Panduru Natalia Mariana și Simota Alin”, arată procurorii DNA.

Fostul om de afaceri s-ar fi folosit de documente false pentru a obține contractul.

“Pentru a crea aparența că societatea pe care o administrau îndeplinea condițiile prevăzute de lege, cei doi inculpați au atașat la dosarul de participare la licitație mai multe documente false din care rezulta că aceasta nu figura cu datorii la bugetul de stat, aspect contrar situației de fapt rezultată din documentele reale eliberate de autoritățile competente. Dosarul licitației conținând documentele falsificate a fost depus de beneficiar la autoritatea contractantă, iar ca urmare a acestor demersuri, în cadrul proiectului, a fost decontată suma de 2.625.998 lei (inclusiv TVA) aferentă lucrărilor executate de societatea administrată de cei doi inculpați. În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a arătat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 2.582.629 lei, la care se adaugă dobânda legală aferentă, calculată până la data restituirii”, mai notează rechizitoriul.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Simota Alin. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.  Precizăm că, anterior, inculpatul Simota Alin a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de trafic de influență.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *