Acțiune a poliției române, pentru siguranța transportului public de persoane

La data de 27 mai 2021, polițiștii desfășoară, la nivel național, o acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane.

În cadrul acțiunii, polițiștii hunedoreni  au verificat 96 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru neregulile constate au aplicat  19 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 în baza actelor normative ce reglementează transportul public de persoane (cele mei frecvente abateri vizând nerespectarea măsurilor igienico-sanitare ori neeliberarea biletelor/legitimaţiilor de călătorie pasagerilor) şi 14 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (în special pentru neutilizarea, de către pasageri şi de către conducătorii auto a centurilor de siguranţă).

Scopul acţiunii a fost unul preventiv şi a vizat impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane şi menţinerea trendului descendent în ceea ce priveşte numărul de evenimente rutiere în care pot fi implicate astfel de autovehicule. În cadrul acţiunii nu au fost constatate fapte de natură penală şi nici nu s-a impus aplicarea unor sancţiuni complementate precum suspendarea dreptului de a conduce autovehicule ori ridicarea unor certificate de înmatriculare.

Totodată, cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au verificat modul în care sunt respectate, în timpul efectuării transportului de persoane, măsurile de protecție igienico-sanitare necesare prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *