Acțiune a poliţiştilor din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Lăpugiu de Jos și Dobra, au efectuat o acțiune de verificare a modului de exploatare, gestionare, depozitare, comercializare și transport al materialelor lemnoase de către diferite persoane fizice și juridice de pe raza o comunelor Zam, Dobra și Lăpugiu de Jos. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Gărzii Forestiere Timișoara.

În contextul acţiunii, la data de 10.03.2021, poliţiştii au identificat în trafic, pe DJ 707A, în localitatea Lăsău, o autoutilitară care transporta 7,13 mc lemn rotund salcâm, fără documente legale de proveniență.

Poliţiştii au solicitat sprijin personalului silvic abilitat,  care a efectuat măsurătorile materialului lemnos şi a depus materialul lemnos în custodia Ocolului Silvic Dobra, până la finalizarea verificărilor privind stabilirea  provenienței materialului lemnos.

În data de 11.03.2021, poliţiştii şi personalul silvic s-au deplasat pe raza comunei Zam, în suprafața de fond forestier național unde societatea beneficiară a transportului de material lemnos desfășoară activități de exploatare şi au fost constata unele nereguli privind modul de exploatare a materialului lemnos.

Prin urmare, față de operatorul economic a fost luată măsura aplicării a două  sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.000 lei şi s-a dispus  confiscarea faptică a volumului de 7,13 mc lemn rotund din specia salcâm, identificată cu ocazia controlului în trafic.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.