Dansatorii hunedoreni au cucerit juriul de la Craiova

Ansamblul de dansuri Parângul din Petroșani a obținut 4 premii la Craiova. Aflat la prima sa ediție, Festivalul Național Studențesc ”StuDance” de la Craiova, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenților din Craiova, a adus pe scena Teatrului de Vară din Parcul Romanescu din Bănie  9 trupe de dans provenite din Casele de Cultură ale Studenților din orașele: Cluj Napoca, Iași, Pitești, Sibiu, Petroșani și Craiova.

Acestea s-au prezentat în fața unui juriu exigent și calificat, format din 5 nume proeminente ale dansului craiovean.

Nu mai puțin de 41 de momente artistice încadrate în 9 genuri coregrafice printre care streetdance, dans contemporan, show revue, dans de caracter, dans modern, fantezie coregrafică, dans sportiv și open, au fost prezentate de echipele de dansatori prezente la acest festival.

Dansatorii din componența Ansamblului ”Parângul” al Casei de cultură a Studenților din Petroșani, coordonați de maestrul coregraf Nicolae Nicoară au reușit să urce pe podiumul Festivalului-concurs de dans ”StuDance” de la Craiova cu toate cele 4 momente coregrafice prezentate. Astfel, echipa de dansatori din Valea Jiului, formată din Andreea Pânzariu, Alexandra Zaharescu, Roxana Stoica, Cristian Anania, Alexandra Nătângă, Rareș Mezei și Alexandra Sălășan și-au trecut în palmares, odată cu acest eveniment artistic de la Craiova, Premiul I la secțiunea grup, genul ”Show Revue” și trei Premii II, la secțiunile Duo (genul Caracter), Formație (genul Caracter), respectiv Solo (genul Contemporan).

colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.